diumenge, 20 de desembre del 2015

Picasa

Picasa és una aplicació per l'edició d'imatges, també es una eina per visualitzar i organitzar fotografies digitals. A part,  Picassa disposa deel lloc web integras per compartir les imatges.
La paraula picasa es una mescla del cognom del pintor espanyol Pablo Picassso.
Aquest es un recull de les diferents activitats que he realitzar durant el curs:






dimecres, 9 de desembre del 2015

PROJECTE AMB EL GIMP

Aquests dies hem estat treballant en un projecte que consisteix en posar una foto teva a qualsevol lloc del món, aquesta imatge inclueix un marc fet per l'inkscape.
Per fer la foto he agafat un retall meu d'una altre foto i l'he enganxat com a nova capa en la foto del "machu pichu" he modificat la mida per que quedi real i l'he guardat.
Per fer el marc he fet 2 rectangles, un de gran i un més petit. he dibuixat unas espirals negres i les he posat pel voltant del marc i l'he guardat com a png.
A partir d'aquest marc he enganxat la imatge meva com  una nova capa per tal de que quedi així.

dimarts, 27 d’octubre del 2015

Hola em dic Emma Lisón i tinc 14 anys. Visc a Vilassar de Mar, un poble a prop de Barcelona. Estic fent 4rt de la ESO a l'institut Pere Ribot. Les meves aficions són escoltar múscia, sortir amb les amigues i montar a cavall.

INKSCAPE

  • Inkscape és un programa informàtic dissenyat per crear dibuixos de gràfics vectorials. El seu objectiu es implementar l'estàndard SVG i CSS.
  • El seu nom "inkscape" ve de les paraules en anglès ink (tinta) i landscape (paisatge).
  • Les característiques que inclou són: edició de nodes, text, clons, vectorització d'arxius gràfics, formes, traços, i molt més.
  • Gerro amb herbes:







  • Consisteix en un gerro fet per corbes de bézier modificant els nodes i posant-li unes herbes fetes amb la eina de corbes de bézier i modificant la llargada i la corba per fer el efecte de herbes.




       

  • Papallona:
Consisteix en fer una papallona amb la eina de formar el·lipses. Primer he fet 1 el·lipse allargada per fer el cos, una mes rodona per fer el cap i una més ovalada per fer les ales. Aquesta la he copiat 16 cops i les he pintat amb el mateix color però en degradat.



         

  • Felip:
Aquesta figura la he fet mitjançant les eines de corbes de bézier i línies rectes i per la eina de fer el·lipses. he anat formant aquest dibuix modificant els nodes, la forma de les el·lipses, fent diferents rectes i canviant els colors.




         


  • Estrelles:
Figura formada per 9 estrelles de 5 puntes una al costat de l'altre formant una figura esfèrica.





      



  • Rectangles amb degradat:

Consisteix en fer 7 rectangles col·locar-los de gran a petit verticalment, canviar les mides i pintar-los del mateix color però en degradat.


Projecte Inkscape



    • Títol: Amb la aplicació afegeix un text, he escrit "portafoli Emma Lisón, he editat  el color i el emplenat i e copiat el mateix text per fer la ombra.





    • Logotip: he dibuixat 5 el·lipses i les e pintat de color verd però degradat, amb la eina de afegeix text e escrit "inkscape" i amb les corbes de bézier e dibuixat les meves inicials "E.L".

    • Fons: amb la eina de crear espirals he dibuixat una, assobre he dibuixat una estrella de 5 puntes amb el emplenat poc opac perquè es vegi la espiral, he copiat la figura 6 cops i he canviat el color de les estrelles.